torstai 11. tammikuuta 2018

Mitä haluamme tältä vuodelta?


Haluamme tältä vuodelta iloa, onnistumisia ja kokemuksia.

Mutta miten nämä kaikki sitten oikein tapahtuu, on täysin toinen juttu. Treenit ovat olleet tähänkin asti nousujohteisia, kokoajan mennään eteenpäin. Toivottavasti jatkossakin, sillä meillä on paljon kehitettävää ja kehityttävää, yhdessä sekä erikseen. Tarkoituksena on tänä vuonna saada Goldi kisaradoille, mikä tarkoittaa paljon työtä. Niin minulle kuin valmentajallekin. Tosin valmentajan alla Goldi menee paremmin kuin mulla, mikä on täysin loogista. Haluan saada Goldin kisaradoille valmentaja alla tällä kaudella, omia kisoja Goldin kanssa ehdin miettimään myöhemminkin. Aika kuitenkin näyttää, mihin asti tällä kaudella päästään. Jos kaikki menee jatkossakin samalla tapaa nousujohteisesti, kehtaa Goldia viedä kisoihinkin. Mikäli ei, sitten mietitään asioita uudestaan.


Haluan myös, että Goldi saa mahdollisimman paljon vaihtelua arkeen. En halua, että se päivästä toiseen kiertäisi maneesissa, joten löin itselleni lukkoon yhden päivän, jolloin käyn maastossa. Tarkoitus on pitää se päivä ainakin alkuun sellaisena palauttelupäivänä, jolloin me vain kävellään ja vähän hölkätään. Selästä tai maasta, ihan kummin vain, mutta maastoon on mentävä. Ihan jo hevosenkin kannalta. Jatkossahan Goldilla on kaksi ratsutuskertaa viikossa ja yksi koulutunti. Muina päivinä ratsastan joko itse tai juoksutan, yhtenä päivänä tosiaan kävellään ja kevyesti hölkkäillään maastossa. Tämä päivä on meidän koulutunnin jälkeinen päivä. Ohjasajoa olisi myös Goldin kanssa kiva kokeilla.

Tänä vuonna on myös tarkoitus Goldin päästä hyppäämään enemmän ratsastajan kera, joten irtohypytykset jää pois. Tulee vain turhia kilometrejä. Mutta tietysti esimerkiksi puomijumppaa voi Goldille toteuttaa juoksuttaen, mikäli samalla viikolla ei olla hypätty. Kehittää hyvin koordinaatiota ja virkistää Goldin mieltä, tosin samaa asiaa ajaa metsäpoluilla rämpiminen. Joten jompaa kumpaa täytyy toteuttaa, että saa hevosesta entistä paremman. Samalla täytyy muistaa myös se palautuminen ja hevosen kehonhuolto. Jatkossa meinasin hierottaa Goldin kerran kuussa, ainakin näin alkuun. Katsotaan, tarviiko se jossain kohin enemmän vai vähemmän. Ainakaan viimeisimmällä hoitokerralla siltä ei pahoja tai massiivisia jumeja löytynyt, lähinnä vain kireyttä. Tosin itselläni on varmasti jumeja senkin edestä, pitäisi varmaan itsekin käydä hierojalla. Edes kerran elämässä.
 


Mitä muuta me sitten tänä vuonna meinataan tehdä. No, itse haluan ainakin käydä uittamassa Goldia, kokeilla WE-juttuja, käydä mätsäreissä ja tehdä sen kanssa pitkiä maastoreissuja Saada sen kanssa kaikkia uusia kokemuksia, kuten yllä kirjoitinkin. Meillä on oikeasti paljon mahdollisuuksia ja resurssit, joten kaikki on vain siitä omasta motivaatiosta (ja lompakosta..) kiinni. Haluan tarjota Goldille mahdollisimman hyvän ja terveen elämän, kuten myös itsellenikin. Joten toivottavasti tästä vuodesta tulee parempi kuin edellisvuodesta! 
 
 
Postauksen kuvat © Sirkku / Ukkosen jumala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.